2 Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης των ραγάδων στο σώμα μας

2 Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης των ραγάδων στο σώμα μας

Μία από τις ιδιαίτερα συνηθισμένες μεταβολές στο δέρμα μας που επηρεάζουν την αισθητική μας είναι οι ραγάδες. Εμφανίζονται κάποια στιγμή σε διάφορα μέρη του σώματος, λόγω της απότομης μεταβολής βάρους. Το δέρμα διαστέλλεται τόσο που χάνει στο τέλος της ελαστικότητά του, δημιουργώντας έτσι αυτές τις ‘ρωγμές’ στην επιδερμίδα.

 

Υπάρχει τρόπος να επαναφέρουμε το δέρμα μας;

 

Στην περίπτωση που οι ραγάδες έχουν μία κοκκινωπή απόχρωση οι πιθανότητες να τις εξαλείψουμε είναι πολύ περισσότερες. Αυτού του χρώματος οι ραγάδες είναι αυτές που δημιουργήθηκαν πιο πρόσφατα στο δέρμα μας. Εκείνες που υπάρχουν στο δέρμα περισσότερο καιρό συνήθως είναι λευκές, και είναι εκείνες οι ραγάδες που πλέον δύσκολα αντιμετωπίζονται, ιδιαίτερα με φυσικά μέσα.

 

Πριν περάσουμε στις απλές μεθόδους αντιμετώπισής τους ας σημειώσουμε ότι οι περιοχές που κυρίως εμφανίζονται είναι η κοιλιά, το στήθος, οι γλουτοί, οι μηροί και οι γοφοί, και φυσικά δεν είναι αποκλειστικό ‘προνόμιο’ των γυναικών. Πολλοί άντρες εμφανίζουν κάποια στιγμή στη ζωή τους ραγάδες λόγω της διακύμανσης βάρους ή όγκου γενικότερα (πχ. μυικού όγκου).

 

Ας δούμε τώρα ορισμένους απλούς τρόπους που μπορούν να συμβάλλουν στην εξάλειψη ραγάδων.

 

1. Λεμόνι & ελαιόλαδο

Το λεμόνι διακρίνεται για τις απολεπιστικές και λευκαντικές του ιδιότητες και είναι εξαιρετικό για το δέρμα. Τις ιδιότητές του αυτές τις οφείλει στο κιτρικό οξύ.

Αντίστοιχα, το ελαιόλαδο είναι ένα εξαιρετικό προϊόν, πλούσιο σε βιταμίνη Ε, το οποίο αποδεικνύεται ιδιαίτερα θρεπτικό για το δέρμα μας.

Ο συνδυασμός του λεμονιού και του ελαιόλαδου μπορεί να αποτελέσει έναν εξαιρετικό συνδυασμό για την εξάλειψη των ραγάδων.

 

Θα χρειαστούμε

½ λεμόνι

10 σταγόνες καλής ποιότητας ελαιόλαδο

 

Εφαρμογή

Τρίβουμε το κομμένο λεμόνι επάνω στην περιοχή με τις ραγάδες. Εξασφαλίζουμε ότι οι χυμοί του πάνε εκεί που εντοπίζουμε το πρόβλημα.

Κάνουμε έπειτα μασάζ με κυκλικές κινήσεις, για περίπου δέκα λεπτά.

Για δέκα επιπλέον λεπτά αφήνουμε το λεμόνι να δράσει και στη συνέχεια κάνουμε μασάζ με το ελαιόλαδο έως ότου απορροφηθεί πολύ καλά από το δέρμα μας.

 

2. Κόκκινα σταφύλια

Το σταφύλι είναι ως γνωστόν ένα γευστικό φρούτο που χαρακτηρίζεται όμως για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, γι αυτό και χρησιμοποιείται και για δερματικούς σκοπούς. Στην προκειμένη περίπτωση θα χρειαστούμε μαζί με το σταφύλι και φυσικό γιαούρτι. Η συνταγή που ακολουθεί συνίσταται καλύτερα για την αντιμετώπιση των πιο ελαφρών ραγάδων.

 

Θα χρειαστούμε

10 ρόγες κόκκινο σταφύλι

200γρ. Φυσικό γιαούρτι

 

Εφαρμογή

Αρχικά, παίρνουμε ολόκληρα τα σταφύλια κι αφού τα ξεπλύνουμε καλά τα λιώνουμε σε ένα μπολ. Δεν αφαιρούμε τα φλούδια ή τα κουκούτσια τους.

Στο μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια αλείφουμε την περιοχή με τις ραγάδες και κάνουμε μασάζ με κυκλικές κινήσεις για πέντε λεπτά.

Τέλος, αφήνουμε το μείγμα να δράσει για 20 λεπτά και ξεπλένουμε με κρύο νερό.

 

Γράφει η Dr Angel,

Αγγελική Κοσκερίδου

Holistic Doctor – Counseling Psychotherapist

Doctor of Naturopathic Medicine

MSc Health Psychology

www.AggelikiKoskeridou.com

insta: dr_aggelikikoskeridou_official 

Pin It

Αναζήτηση άρθρων

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!